CIASTO NALEŚNIKOWE:
Jajko - 1szt
Mleko
Mąka - ok. 20 łyżek (takich do zupy)
Trochę oleju
FARSZ:
Pieczarki - 500gr
Serek topiony - (w zależności jaki się kupi, trochę więcej niż połowę „w bloczku” lub ok.3- 4 trójkącików (takie okrągłe opakowania). Ja kupuję jaki mi wpadnie w ręce albo mieszane smaki, albo pojedynczy np. z szynką)
Mała cebula
Sól, pieprz
CIASTO:
Wszystkie składniki należy tak wymieszać aby ciasto było płynne. W zależności jaka konsystencja wychodzi, dolewać po trochu mleka.
Jeżeli jesteście pewni, że będziecie naleśniki jeść tylko z tym farszem, a nie dodatkowo na słodko to proponuje odrobinę soli dodać również do ciasta, bardzo dobry smak naleśników wychodzi.
FARSZ:
Pieczarki i cebulę bardzo drobno posiekać lub wrzucić do „blendera” .
Następnie podsmażyć na odrobinie masła z olejem. Dodać przyprawy.
Do pieczarek dorzucić serki, mieszając rozpuścić je całkowicie.
Farsz po zrobieniu nie wygląda zachęcająco ale za to jak smakuje ;)
Na koniec smażymy naleśniki. Nakładać po trochu do naleśnika i zawinąć (ja składam naleśniki w trójkąty, więc farsz nakładam na ¼ naleśnika)
SMACZNEGO!
PS. Bardzo przepraszam za jakość zdjęć...nie zauważyłam robiąc, że wyszły poruszone :(
uwieeelbiam naleśniki :D według tego przepisu robiłam je pierwszy raz i na pewno nie ostatni... są poprostu przepyszne :D
OdpowiedzUsuńgorąco polecam!!!!! :)czekam na kolejne pyszności
RITA
pyyyyyycha :)
OdpowiedzUsuńja je robie na przyjecia zawijam w rurke dwoch miejscach zawiazuje szczypiorkiem i na pol supeeeeeeeeeeeeeeeer
OdpowiedzUsuń